aloe vera-το φυτό

aloe vera-το φυτό
"τέσσερα είναι τα βασικά συστατικά για την υγεία του ανθρώπου, τα δημητριακά, το σταφύλι, η ελιά και η Αλόη. Το πρώτο τρέφει, το δεύτερο ανυψώνει το πνεύμα, το τρίτο δίνει αρμονία και το τέταρτο θεραπεύει" Χριστόφορος Κολόμβος

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

10 βηματα για να αποθηκευσετε φρεσκια αλοη στο ψυγειο σας

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε έστω μια γλάστρα με αλόη βέρα στο σπίτι μας, όχι κατά ανάγκη στον κήπο μας, αλλά στο μπαλκόνι ή έστω στο παράθυρό μας! Γιατι το λέω αυτο;  Κόπηκες, κάηκες, σε τσίμπησε κάτι, θέλεις άμεση ενυδάτωση; Σε όλα η ίδια απάντηση: ΑΛΟΗ.


Για αυτό βρήκα έναν τρόπο να την έχετε πάντα διαθέσιμη για ώρα ανάγκης! Ακολουθήστε τα παρακάτω 10 βήματα για να αποθηκεύσετε το τζελ της αλόης βέρα :


Βήμα 1 Κόψτε χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι ένα από τα εξωτερικά φύλλα. Επιλέξτε ένα φύλλο που είναι παχύ και πράσινο. Κόψτε την άκρη του, σχετικά κοντά στη βάση του φυτού.

Βήμα 2 Αφήστε την κομμένη άκρη του φύλλου να στάξει τον χυμό του για περίπου 15 λεπτά. Αυτός ο χυμός θα πρέπει να αφαιρεθεί πριν από την αποθήκευση γιατί έχει καθαρτικές ιδιότητες. Σε μικρά φύλλα μπορεί να μην υπάρχει χυμός για αφαίρεση.

Βήμα 3 Κόψτε και πετάξτε την άκρη του φύλλου, καθώς και τις φέτες από τα οδοντωτά άκρα που έχει στις δύο του πλευρές.

Βήμα 4 Τοποθετήστε το φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια κοπής

Βήμα 5 Κόψετε λεπτές φέτες από τη σάρκα του φύλλου, με τρόπο ώστε  να μπορείτε να διαχωρίσετε το μπροστινό και το πίσω μέρος του

Βήμα 6 Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βγάλετε το διαφανές ζελέ που υπάρχει στο εσωτερικό του φύλλου. Αφήστε τα σημεία που εφάπτονταν του φλοιού γιατί θα περιέχουν κι αυτά ποσότητα αλοϊνης που δεν τη χρειάζεστε.

Βήμα 7 Επιλέξτε τον τρόπο αποθήκευσης.

Βήμα 8 Μπορείτε να το βάλετε σε παγοκυψέλες, έχοντας προηγουμένως περάσει από μπλέντερ μέρος του ζελέ.

Βήμα 9 Αν δε το θέλετε ως ζωμό, μπορείτε να κόψετε και να αποθηκεύσετε κομμάτια του ζελέ σε πλαστικές σακούλες για φαγητό. Αποθηκεύετε για 2-3 εβδομάδες.

Βήμα 10 Τοποθετείστε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, ανάλογα με τον τρόπο αποθήκευσης που επιλέξατε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου