aloe vera-το φυτό

aloe vera-το φυτό
"τέσσερα είναι τα βασικά συστατικά για την υγεία του ανθρώπου, τα δημητριακά, το σταφύλι, η ελιά και η Αλόη. Το πρώτο τρέφει, το δεύτερο ανυψώνει το πνεύμα, το τρίτο δίνει αρμονία και το τέταρτο θεραπεύει" Χριστόφορος Κολόμβος

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ένας φυσικός σύμμαχος στο σπίτι σας!

Καλοκαίριασε για τα καλά!Αυτό συνεπάγεται μπανάκια στη θάλασσα και χαλαρή διάθεση. Μαζί με αυτά, όμως, έρχονται και η ανάγκη για πιο εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, πιθανά ηλιακά εγκαύματα και αρκετά τσιμπήματα από κουνούπια. Η λύση για όλα αυτά είναι απλή και απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον: Φυτέψτε τις δικές σας γλάστρες με φυτά αλόης!

 Η αλόη βέρα, είναι ένα φυτό ευρέως γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και ενυδατικές ιδιότητές της. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη είναι καλό να έχουμε δίπλα μας ανα πάσα στιγμή έναν καλοκαιρινό σύμμαχο.
Ένα μεγάλο συν για να έχουμε ένα τέτοιο φυτό στο σπίτι μας είναι ότι οι ανάγκες του δεν είναι πολλές. Το λέω για αυτούς που σκέφτονται συχνά «ουφ δεν μπορώ να ασχοληθώ, θα μου ξεραθεί όπως και τα άλλα μου φυτά». Λοιπόν, η αλόη δεν είναι απαιτητική, θέλει πολύ ήλιο, καλή αποστράγγιση και λίγο πότισμα. Και ως αντάλλαγμα θα σας δώσει τα φύλλα της γεμάτα από πλούσιο ζελέ, έτοιμο για χρήση εν ώρα ανάγκης.
Λίγες οδηγίες για το πότε και ποια φύλλα επιλέγουμε για την εξαγωγή ζελέ:
Όταν  το φυτό είναι υγιές (πράσινο & με παχιά φύλλα γεμάτα ζελέ) και ώριμο (έχει ανθοφορήσει), μπορείτε να κόψετε τα φύλλα της βάσης- τα εξωτερικά δηλαδή φύλλα του φυτού- που είναι και τα πιο παλιά, άρα και τα πιο ώριμα. Χαράσσετε με ένα μαχαίρι την άκρη του φύλλου από τη βάση του και τραβάτε με προσοχή το φύλλο μέχρι να αποκολληθεί. Καθαρίστε το φύλλο (όχι ολόκληρο, μονο αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε), ξεπλύνετε και χρησιμοποιήστε το. Το υπόλοιπο αποθηκεύσετε το.
Ακόμα το σκέφτεστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου