aloe vera-το φυτό

aloe vera-το φυτό
"τέσσερα είναι τα βασικά συστατικά για την υγεία του ανθρώπου, τα δημητριακά, το σταφύλι, η ελιά και η Αλόη. Το πρώτο τρέφει, το δεύτερο ανυψώνει το πνεύμα, το τρίτο δίνει αρμονία και το τέταρτο θεραπεύει" Χριστόφορος Κολόμβος

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

3+1 ιδιαίτερες χρήσεις της αλόης

Εντάξει το ξέρετε ήδη –τουλάχιστον όσοι έχετε διαβάσει αυτό το Blog ή έχετε ενδιαφερθεί για το φυτό της αλόης- ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστές ακόμα και κατά την αρχαιότητα. Διάβασα επίσης ότι αποτελούσε το πιο σύνηθες φυτό που αναφερόταν σε συνταγές γιατρών κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

Όμως, και τον 21ο αιώνα παραμένει δημοφιλής η αλόη. Τα φύλλα της είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων, για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά προϊόντα. 

Αν νομίζετε, όμως, ότι εκεί εξαντλείται η χρήση της κάνετε λάθος. Διαβάστε παρακάτω 4 ιδιαίτερες χρήσεις του μοναδικού αυτού φυτού:

για το ξύρισμα:
η αλόη είναι ένα ιδανικό υποκατάστατο έναντι των χημικών αφρών και τζελ ξυρίσματος. Καταρχάς αποτελείται κατά 95% από νερό και είναι λογικό να παρέχει μια ωραία και «γλιστερή» επιφάνεια ιδανική για ένα ευχάριστο και βαθύ ξύρισμα. Κατά δεύτερον, εμπεριέχει αντι-φλεγμονώδη ένζυμα, κατάλληλα για την αντιμετώπιση εγκοπών και ερεθισμών/ εξανθημάτων. Τέλος, ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και αναζωογονημένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζελέ της αλόης απευθείας ή να το αναμίξετε με άλλα φιλικά προς το δέρμα συστατικά, όπως το αμυγδαλέλαιο ή το λάδι ευκαλύπτου, για ένα ακόμα πιο απολαυστικό ξύρισμα!

για τη δυσοσμία του στόματος:
η κακή αναπνοή ή δυσοσμία του στόματος, είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει περίπου 1 στα 4 άτομα. Παρόλο που οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα του εμπορίου μπορούν να βοηθήσουν, να θυμάστε ότι περιέχουν μη-φυσικά συστατικά. Αντιθέτως, η αλόη εκτός από το ότι είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριακό, περιέχει επίσης ένα αντι-φλεγμονώδες συστατικό, τη βήτα-Σιτοστερόλη, που ως γνωστό καταπραΰνει την όξινη δυσπεψία, η οποία (μαζί με τα βακτήρια του στόματος) είναι ένα από τα βασικά αίτια της κακής αναπνοής.

για την αφαίρεση του μακιγιάζ:
σε αντίθεση με τα προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ που κυκλοφορούν στο εμπόριο - τα οποία συχνά περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες που αφυδατώνουν το δέρμα - το τζελ της αλόης παρέχει ένα φυσικό και ήπιο τρόπο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ (συμπεριλαμβανομένου του ντεμακιγιάζ της περιοχής γύρω από τα μάτια, όπου η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη). Απλά πάρτε ένα κομμάτι τζελ με ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε απαλά σε όλο το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια σκουπίστε το πρόσωπό σας με μία καθαρή πετσέτα. Παρεμπιπτόντως, αν φυλάξετε στο ψυγείο μπάλες από βαμβάκι εμποτισμένες με aloe vera θα έχετε ανά πάσα στιγμή μια εξαιρετική κομπρέσα για κουρασμένα και πρησμένα μάτια.

για τα εγκαύματα:
τα οφέλη της αλόης για την ενυδάτωση του δέρματος είναι γνωστά, αλλά συχνά παραβλέπονται όταν πρόκειται για τη θεραπεία από ηλιακό έγκαυμα ή κάθε άλλου είδους εγκαύματος. Απλώστε το τζελ πάνω από την παθούσα περιοχή και αφήστε το να μουλιάσει. Η αλόη θα ενεργήσει ως προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα και θα το βοηθήσει να αναπληρώσει την υγρασία του (το ενυδατωμένο δέρμα αναρρώνει ταχύτερα σε σύγκριση με το ξηρό δέρμα)


(πηγή:
NaturalNews, http://www.naturalnews.com/045912_aloe_vera_sunburn_skin_care.html

1 σχόλιο: